Külföld

2009.09.09. 18:35

Most először: életfogytiglan kapott ittas gázolásért Kanadában egy férfi

Quebec - Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy kanadai férfit, miután részegen vezetve halálra gázolt egy kerekesszékben ülő nőt. A bíróság szerint ez már a férfi 19. ittas vezetés miatti ítélete.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kanadai ítélkezés történetében ez az első alkalom, amikor életfogytiglani börtönbüntetést kap valaki ittas vezetésért. Az 57 éves Roger Walsh elismerte bűnösségét.

A 47 éves áldozatot tavaly a születésnapján érte a halál, amikor kivitte sétáltatni a kutyáját és a részeg férfi autójával az árokba lökte. Walsh elismerte, hogy egész éjjel ivott, mielőtt autóba szállt. 

Az ütközés után a baleset helyszínétől mintegy tíz kilométerre maga is az árokban kötött ki, a kiérkező rendőrök ott tartóztatták le.

A 18 korábbi ittas vezetés mellett az életfogytiglanra ítélt férfi bűnlajstromán 114 "egyéb" eset is van: tettlegesség, fenyegetések, jogtalan behatolás és lopás.

Forrás: MTI/AP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!