Külföld

2010.06.07. 09:19

Négy palesztin búvárt ölt meg az izraeli hadsereg

Egy izraeli járőrhajó megölt legalább négy, búvárruhás palesztint, aki - a hadsereg állítása szerint - terrorcselekményt akart végrehajtani a zsidó állam ellen.

MTI

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közölte hétfőn, hogy a haditengerészet egyik járőrhajója felfigyelt és rálőtt egy csónakra, és a benne ülő négy búvárruhás férfira, aki terrortámadásra készült. A szóvivő nem mondta meg, hogy mi lehetett a búvárok célpontja.
   
A Hamász palesztin iszlamista mozgalom megerősítette, hogy négy holttestet talált a helyszínen, és egy férfinak nyoma veszett - valószínűleg ő is életét vesztette. A palesztin vízi rendőrség két eltűntről tud.
   
Egy héttel ezelőtt az izraeli haditengerészet kommandósai megöltek nyolc török és egy török-amerikai állampolgárt, aki egy flottilla kötelékében lévő török hajó fedélzetén volt. A hajókaraván segélyt akart szállítani a Gázai övezetbe, dacolva az izraeli hatóságok tilalmával. Az izraeli haditengerészet szombaton már áldozatok nélkül feltartóztatott egy segélyhajót, amely ugyancsak a Gázai övezet felé tartott.
   
Az izraeli média szerint a palesztin búvárok elleni hétfői akciót ugyanaz a haditengerészeti egység hajtotta végre, amely a múlt héten megrohamozta a segélyflottillát. Nem ez az első esett, hogy palesztin szélsőségesek tenger felől próbálják támadni Izraelt. Az év elején több "úszó bombát" indítottak útnak Izrael partjai felé, és a robbanószerkezetek egy része elérte Askelón, Asdod és Netanja strandjait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!