Külföld

2008.10.16. 12:36

Obama, McCain és Joe, a vízvezeték-szerelő vitája

<b>USA</b> - Joe egy átlag amerikai, foglalkozása szerint vízvezeték-szerelő, akihez a tegnap esti vitájukon az elnökjelöltek beszéltek, abszolút elégedetlen <em>Barack Obamával</em>. Ám a felmérések Obama előnyét mutatják.

nincs nev

Joe Wurzelbacher, az ohiói szerelő nagy meglepetéssel hallgatta a vitát. Egyrészt senki nem szólt neki, hogy hivatkoznak majd rá, másrészt kifejezetten bosszantja őt Obama adóemelési elképzelése, ami egyébként becslések szerint 184 ezer kisvállalkozást érintene.

 Joe az elnökjelöltek vitája után az ABC televízió munkatársának telefonon elmondta, hogy a héten valóban találkozott az ott kampányoló Obamával, és elmondta neki, hogy nem ért egyet a demokrata párti politikus adó-elképzeléseivel, mert azok több adót vonnának el a sikeres vállalkozóktól. Ez őt is érintené, így valószínűleg meg sem veszi a kisüzemet, amit szeretett volna. A demokrata párti elnökjelölt a vitában megemlítette az ohiói munkást, de csak Joe-ként nevezte meg, és republikánus vetélytársa ehhez a Joe-hoz fordulva kritizálta Obama adóemelési tervét - írja a NOL. 

Obama, akinek egy legfrissebb felmérés 50:41-es előnyét mutatja, kevesebb mint három héttel az elnökválasztás előtt rámenősen hánytorgatta fel mindazon tényezőket, amelyeket a közvéleménykutatások szerint a polgárok is felrónak McCainnek. Például azt, hogy keveset foglalkozik az őket érdeklő kérdésekkel, viszont ellenfelét túl sokat támadja. 

McCain pedig Joe példáját felhozva elmondta, hogy Obamával szemben mindenkinek mérsékelné az adóját, a vállalkozásokét is. Emellett az állami kiadásokkal, a költekezéssel szemben foglalt állást az oktatáspolitikától az Obama által pártolt általános egészségbiztosításig. Végül elhatárolta magát a Bush-kormány teljesítményétől is, melyet a pénzügyi válság során mutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!