Külföld

2011.11.27. 13:44

Óriás bébi - Hatkilós kisfiú született

Hatkilós kisfiúnak adott életet természetes úton egy 40 éves és 240 kilogrammos nő Berlinben, a baba a Dzsihád nevet kapta. Az anyának ez a 14. gyermeke, a szülés a neves Charité kórházban zajlott.

Vas Népe


Az intézmény szerint Németországban még nem volt példa arra, hogy hasonló súlyú csecsemő természetes úton jöjjön világra. Az újszülöttek átlagos testsúlya rendszerint 3,5 kilogramm körül van. A "kicsi" 7 óra alatt jött a világra. Az orvosok az esetleges komplikációk miatt császátmetszést javasoltak, de az anya ragaszkodotta természetes szüléshez.
   

Az Elfi Y. néven emlegetett anyánál terhességi cukorbetegség alakult ki, a nő azonban nem mondott le a káros ételekről, ezáltal jócskán megnőtt az esélye annak, hogy a baba óriássúllyal születik - közölte a kórház.


   
A kis Dzsihád négy nővére és kilenc fivére közül három született öt kilogrammnál nagyobb súllyal. Mindhárman természetes úton, noha 3,5 kilós várható születési súly felett már fel szokott merülni a császármetszés lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!