Külföld

2011.07.19. 14:52

Országismereti Kacsa-járás

Francia egyetemisták országismereti körútra indultak kilenc Citroen 2CV-vel, azaz népszerű nevén Kacsával. Az egy hónapig tartó út alatt tizenkét európai nagyvárost látogatnak meg azzal a céllal, hogy a helyi lakossággal beszélgetve megismerhessék az adott ország legaktuálisabb problémáit.

Vas Népe

A kilenc Kacsa június 30-án indult útnak Párizsból, hogy egy hónap alatt bejárja Európát. Az autók mind egy-egy neves francia egyetemet képviselnek, és annak nevét hirdetik autójukra festve a túra során - tájékoztatta az MTI-t a Francia Intézet.

A közel hétezer kilométeres út alatt a fiatalok interjúkat készítenek a helyi lakosokkal, hogy az emberek legaktuálisabb problémáin keresztül jobban megismerhessék az érintett országot. Az a csapat, amelyik a legérdekesebb interjút tudja elkészíteni, valamint a legnagyobb odaadással vezeti útinaplóját az erre szánt blogon, ezereurós díjban részesül.

Genf, Firenze, Thesszaloniki, Szófia, Bukarest, Odessza és Chisinau után a rali július 20-án 17 órakor Budapestre érkezik, ahol a Francia Nagykövetség a Francia Intézet épülete előtt fogadja az utazókat. Rövid pihenés után a konvoj tovább indul Bécsbe, hogy Münchenen, majd Luxemburgon keresztül hazatérjenek Párizsba.

A találkozó nyilvános, minden érdeklődőt szívesen várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!