Külföld

2012.04.24. 19:02

Pakisztán: nagy erejű bomba robbant Lahor főpályaudvarán, halottak

Nagy erejű pokolgép robbant kedden este a kelet-pakisztáni nagyváros, Lahor főpályaudvarán, a robbanásban legkevesebb két ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek - közölték rendőrtisztek és a mentésben dolgozók.

MTI/Reuters/Hszinhua/dpa

"A bombát egy táskába rejtették, amelyet az állomás egyik pénztára közelében hagytak. Becsléseink szerint 6-8 kilogramm robbanóanyag lehetett benne" - mondta el Aszlam Tarin, a Pandzsáb tartomány székhelyéül szolgáló sokmilliós metropolisz rendőrségének egyik magas rangú tisztje.

"Azt vizsgáljuk, hogyan juthatott át a táska az elektronikus átvilágító rendszereken" - fűzte hozzá.

A mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Egészségügyi források szerint a merényletben megsebesültek közül legalább öt embert válságos állapotban szállítottak kórházba.

A pokolgépes támadást, amely miatt le kellett állítani a főpályaudvar forgalmát, egyelőre senki sem vállalta.

Muszlim szélsőségesek rendszeresen követnek el merényleteket Pakisztán-szerte, hogy megtorolják a lázadó csoportok ellen az elmúlt években végrehajtott katonai akciókat.

2011 januárjában egy tizenéves öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Lahorban, egy síita vallási menet mellett, legkevesebb 13 ember halálát okozva, és több mint 50 embert megsebesítve.

Idén februárban az északnyugati Kurram törzsi körzetben ugyancsak egy öngyilkos merénylő hajtott végre támadást az egyik síita negyed mecsetjénél, legkevesebb 26 embert rántva magával a halálba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!