Külföld

2010.04.04. 09:12

Robbantás miatt kisiklott egy vonat Dagesztánban

Robbantás következtében kisiklott egy tehervonat nyolc vagonja, és egy kocsi ki is gyulladt vasárnap hajnalban Dagesztánban - közölték a helyi katasztrófavédelmi szervek.

MTI

Senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős.

A pokolgép a tehervonat mozdonya alatt lépett működésbe, nem messze Pervomajszkoje településtől. A detonáció 3,5 méter átmérőjű és 80 centiméter mély üreget vájt a földbe, és 150-150 méter hosszan megrongálta a vasútvonal mindkét vágányát.
   
Az Azerbajdzsán felé tartó szerelvény csöveket, kavicsot és gabonát szállított. A nyolc kisiklott vagonból öt fel is borult. A robbantás miatt bizonytalan időre fennakadás keletkezett a személyszállításban a Moszkva-Baku vonal érintett szakaszán.
   
Az Oroszországhoz tartozó, Kaszpi-tenger menti Dagesztánban gyakoriak a terrorista merényletek. A héten a csecsenföldi határ mentén fekvő Kizljarban két pokolgépes merényletben 12 ember vesztette életét. A moszkvai metróban hétfőn elkövetett két öngyilkos merénylet egyikét egy fiatal dagesztáni nő követte el.
   
Moszkvában több mint tizenegyezer rendőr teljesít szolgálatot a hétvégén, hogy felügyeljen az ortodox egyház húsvéti ünnepségein részt vevő hívők biztonságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!