Külföld

2011.07.25. 09:44

Spielberg negyedik Jurassic Parkot tervez

A Jurassic Park negyedik részének forgatására készül Steven Spielberg. A rendező a vasárnap zárult San Diegó-i Comic-Con fesztiválon örvendeztette meg a rajongókat az újabb őslényes film tervével.

Vas Népe

"Megvan a történet. Egy írónk dolgozik a forgatókönyvön, és szerintem belátható időn belül, a következő három-négy évben látni fogjuk a Jurassic 4-et" - jelentette be Steven Spielberg.

A Jurassic Park 1993-ban hódította meg a nézőket. A Michael Crichton regénye nyomán született produkció arról szólt, hogy fosszíliából nyert DNS segítségével hoztak létre őslényparkot, ám a különleges "szafari park" látogatói nem élvezhették a tudomány csodáját, mert a vérszomjas ragadozók űzőbe vették őket. A film 915 millió dolláros globális jegybevételt hozott a világ mozijaiban, és két folytatás készült hozzá.

Csaknem húsz évvel később a raptorok megint nyalogatják a szájuk szélét, és - a rajongókkal szemben - nyilván nem pattogatott kukoricát ropogtatnak majd a moziban.

Spielberg a Tintin kalandjai - Az egyszarvú titka című kalandfilmjével érkezett a Comic-Con show-ra. A belga Herge világhírű képregény-sorozatából készült film főhőse egy ifjú újságíró, aki hűséges kutyájával izgalmas rejtélyeket old meg. A fesztiválon az Amerikában decemberben, Magyarországon november elején a mozikba kerülő produkció néhány részletét láthatta a közönség.

A Tintin kapcsán Spielberg elmondta, hogy hat éve dugta össze a fejét rendezőkollégájával, Peter Jacksonnal. A filmet a legújabb digitális kameratechnikát felhasználva és a James Cameron Avatarjához kifejlesztett eszközöket alkalmazva forgatták, a megvalósításban Jackson producerként működött közre.

A popkultúra idei nagyszabású mustráján, amely nemcsak a képregények hagyományos vására, hanem a hollywoodi álomgyár felvonulása is, Spielberget, az E.T. - A földönkívüli és a Harmadik típusú találkozások rendezőjét a tudományos fantasztikus filmek terén kimagasló alkotókat elismerő Inkpot Díjjal tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!