Külföld

2009.11.13. 10:08

Szakad a hó Kínában - 38-an meghaltak az ítéletidőben

Az erős havazás következtében legkevesebb 38 ember vesztette életét Kína északi és középső részén ezen a héten - közölte pénteken a polgári ügyek minisztériuma.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egyes tartományokban 60 éve nem látott havazás volt. Az ítéletidő leginkább Senhszi (Shaanxi) tartományt érintette. A hét eleje óta itt több mint 500 közúti baleset történt, s 24-en haltak meg az utakon.

Hopej (Hebei) és Honan (Henan) tartományban két iskolai étkezde dőlt össze a hó súlya alatt, négy iskolás halálát okozva. A többi haláleset okairól nem tesz említést az Új Kína hírügynökség.

A súlyos havazás fennakadásokat okozott a légi-, vasúti, és közúti közlekedésben, de péntekre az élet visszatért a megszokott kerékvágásba.

A hó által eltorlaszolt utakon rekedt vagy otthonukból kimenekített emberek száma 160 ezret ért el, több mint 700 épület dőlt össze, s a termőföldeken okozott kár meghaladja a félmilliárd dollárt.

Forrás: MTI/AFP/Új Kína

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!