Külföld

2011.01.17. 17:03

Szexért kaptak lakást bérbe a prostituáltak Berlusconitól?

"Jelentős" számú fiatal prostituálttal volt viszonya Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek - mondták hétfőn olasz ügyészek.

MTI

A római képviselőház honlapjára is fölkerült dokumentum szerint Berlusconi több nőnek is megengedte szexuális szolgáltatás fejében, hogy használjon Milánó közelében lévő lakásokat, amelyeket a kormányfő még a hetvenes évek ingatlanbefektetései keretében építtetett.

A nyomozást folytató ügyészek azt is vizsgálják, hogy volt-e viszonya a Ruby becenévre hallgató, 17 esztendős éjszakai táncosnővel.

Az ügyészség a parlament engedélyét kérte ahhoz, hogy átkutassák Berlusconi egyik partnerének az irodáját, akiről feltételezik, hogy a 74 éves miniszterelnök nevében fizette ki a nőket. A parlament illetékes bizottsága a héten dönt a kérelem engedélyezéséről vagy elutasításáról. 

Berlusconi tagadja, hogy bármi jogtalant követett volna el és abszurdnak tartja a vádakat, továbbá szerinte a politika által irányított ügyészek törvénytelenül járnak el. A miniszterelnök vasárnap azt mondta, hogy még soha nem fizetett szexért és stabil viszonya van valakivel, amióta külön él második feleségétől.

Mindazonáltal Berlusconi aligha lélegezhet fel, az Alkotmánybíróság múlt csütörtökön részlegesen megsemmisítette azt a mentelmi jogi törvényt, amelytől a miniszterelnök ellen indított több per sorsa függött. 

A bíróság alkotmányellenesnek minősítette a "legitim akadályoztatás" nevet viselő törvénynek azt a passzusát, amely automatikusan engedélyezte a kormány tagjai számára, hogy elfoglaltságukra hivatkozva ne jelenjenek meg a bíróság előtt. Ez azzal járt, hogy a miniszterelnök ügyében elindított két per lefolytatását kötelezően fel kellett függeszteni.

Berlusconinak azzal is szembe kell néznie, hogy amióta szakított korábbi szövetségesével, Gianfranco Finivel, parlamenti többsége is meglehetősen törékeny. Megfigyelők a tornyosuló problémák miatt előre hozott választásokra számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!