Külföld

2010.03.06. 10:50

Tetszésnyilvánítás: szandállal dobták meg a kolumbiai elnökjelöltek

Szandáljával dobta megy egy nő pénteken a kolumbiai elnökválasztás egyik nagyratörő jelöltjét.

MTI

A Konzervatív Párt elnökjelöltségére pályázó Andres Félipe Arias a Karib-tenger partján fekvő Barranquilla városában  tartott összejövetelen szólalt fel, de a hallgatóság gúnykacajjal fogadta, korruptnak kiáltották és távozásra szólították.
   
A helyi televízió híradása szerint egy nő az első sorból szandáljával vette célba a politikust, de nem találta el. Arias ekkor lelépett az emelvényről, mosolyogva visszaadta tulajdonosának a célt tévesztett lábbelit, majd csókot is dobott a dühös nőnek, aki viszont fogadkozott, hogy alkalomadtán ismét repülni fog cipője feléje.
   
Arias egy az elnökjelöltek közül, akik Álvaro Uribe elnök nyomdokaiba kívánnak lépni, miután az alkotmánybíróság nem engedte meg, hogy az államfő újra indulhasson a májusi elnökválasztáson.
   
Arias a leköszönő elnök szövetségese, és korábban az agrártárcát vezette. A kolumbiai média "kis Uribének" szokta nevezni amiatt, hogy a keménykezű elnökhöz hasonló stílust honosított meg. Korrupciós vádak miatt nyomozás folyik ellene.
   
A kolumbiai incidens kísértetiesen hasonlított a két évvel ezelőtti esetre, amely George Bush akkori amerikai elnökkel történt egy bagdadi sajtótájékoztatón. Busht egy iraki újságíró dobta meg cipőjével, de nem találta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!