Külföld

2011.09.17. 09:13

Thaiföld: hármas robbantásos merénylet, négy halott

Szombati híradások szerint négy ember, köztük három malajziai halt meg, közel ötvenen pedig megsebesültek egy hármas robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

MTI

A Bangkok Biz News című lap online kiadása szerint a támadást péntek este követték el a turisták által látogatott Szungaj Kolokban, Narativat tartományban. A detonációk rövid egymásutánban követték egymást. Az első pokolgépet egy sörbárnál hozták működésbe, majd a következő - nem sokkal a rendőrség helyszínre érkezése után - 300 méterrel távolabb robbant. Végül egy közeli éttermet döntött romba a hozzátartozó épülettel együtt egy harmadik, autóba rejtett pokolgép robbanása.
   
Az utóbbi években egyre feszültebb a helyzet Thaiföld déli részében, ahol iszlamista szeparatisták 2004 óta Narativat, Pattani és Jala tartományok elszakadásáért harcolnak, és merényleteikben az elmúlt hét évben közel ötezer ember vesztette életét.
   
A péntek esti robbantásokat azonban a rendőrség nem a szeparatistáknak tulajdonítja, hanem kábítószer-kereskedőknek, akik a gyanú szerint így bosszulták meg az ellenük nemrég végrehajtott rendőrségi akciókat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!