Külföld

2012.05.10. 11:21

Timosenko német orvosáé a felelősség

A Julija Timosenkót kezelő német orvos viseli a felelősséget a volt ukrán miniszterelnök gyógyításáért, annak következményeiért - közölte csütörtöki sajtóértekezletén Raisza Bogatirjeva ukrán miniszterelnök-helyettes, egészségügyi miniszter az Unian internetes hírportál szerint.

MTI

A hét év börtönbüntetését töltő, gerincpanaszokkal küzdő politikust szerdán szállították az Ukrzaliznici nevű harkivi kórházba, ahol Lutz Harms, a berlini Charité kórház ideggyógyásza kezeli.

Raisza Bogatirjeva szerint az orvos Németországból hozott magával gyógyszereket, s azokat fogja alkalmazni. Ukrán kollégái szükség esetén konzultálnak Lutz Harmsszal, de a gyógyításba nem szólnak bele.

Az egészségügyi miniszter reményét fejezte ki, hogy a kezelés eredményes lesz. Közölte ugyanakkor, hogy Julija Timosenko bizonyos vizsgálatoknak nem hajlandó alávetni, így például sem az ukrán orvosoknak, sem német kollégájuknak nem engedélyezte, hogy biokémiai elemzéshez mintát vegyenek tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!