Külföld

2009.04.15. 06:41

Továbbra is reng a föld Olaszországban

L'Aquila - Még mindig reng a föld a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, nyolc nappal a pusztító természeti csapás után: kedden este a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgás rázta meg a katasztrófa sújtotta körzetet.

nincs nev

A legújabb adatok szerint a tartomány fővárosában, L'Aquilában a használhatatlanná vált lakások aránya 53 százalékra nőtt. A tartományi hatóságok mindazonáltal azt a célt tűzték ki, hogy a tél beállta előtt a hajléktalanná váltak elhagyhassák a szállodákat és a sátortáborokat. 

Csütörtökre tervezik a tanítás újraindítását az abruzzói iskolákban, L'Aquliában és több körzetben várhatóan egyelőre sátrakban folyik az oktatás, mivel még nem tudták ellenőrizni az iskolák épületeinek biztonságát. 

Vizsgálat indult több összedőlt épület, köztük a L'Aquilai San Salvatore kórház ügyében, amely kártyavárként omlott össze. A helyi ügyészség a korábbi dokumentumok alapján arra gyanakszik, hogy meghamisították az épület biztonságára vonatkozó megállapításokat. Ugyanakkor az ügyészség, Roberto Maroni belügyminiszterrel egybehangzóan arra figyelmeztetett, hogy miután az újjáépítésre milliárdos befektetésekre lesz szükség, elképzelhető, hogy a szervezett alvilág is megpróbálja benne megtalálni a maga üzletét - írta a római La Repubblica című napilap on-line kiadása. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!