Külföld

2012.09.17. 07:24

Tragikus lecke az iszlámról

A líbiai tragédia újabb bizonyítéka annak, hogy a nyugat nem érti az iszlámot, amelynek hívei, ha addig élnek is, rákényszerítik törvényeiket a világra.

Bartuc Gabriella

Voltak, akik már az arab tavasz kezdetén arra figyelmeztettek: nehogy az történjen, mint Iránban 1979-ben, amikor Khomeini ajatollah iszlám fundamentalistái ellopták, kisajátították a forradalmat. A Nyugat az arab tavasz lázadói mellé állt és megadott minden segítséget neki, éppen a most megölt amerikai nagykövet J. Christopher Stevens közreműködésével. Líbiában azért is csalódott most Amerika, mert ez volt az egyetlen ország a térségben, ahol nem az iszlám pártok győztek. Az új terrorhullám nyilván nem véletlenül szeptember 11-én indult el Amerika ellen, s nyilván nem véletlen az sem, hogy egy szélhámos megrendelésére elkészült az a bizonyos zs-kategóriás akciófilm, a Muszlimok ártatlansága című, amely pszichopataként ábrázolja Mohamed prófétát, és amely most ürügy lehet a kiújult támadássorozatra, miután egy szaftos részlete felkerült az internetre. Mindennek az amerikai belpolitikában is lehetnek következményei. Lesznek, akik ismét a nemzetbiztonsági rendszer megerősítését követelik és egy új Busht akarnak látni Amerika élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!