Külföld

2010.07.07. 12:42

Tragikus nyaralás - Öt gyerek fulladt a vízbe

Öt gyermek és egy felnőtt a vízbe fulladt, egy kislány eltűnt szerdán az Oroszország déli részén fekvő Krasznodari területen - közölték a hatóságok.

MTI

Egy moszkvai általános iskola tanulói a Jejszki körzetben lévő nyári táborban üdültek. Hatvanhárom gyereket hét tanár kíséretében elvittek az Azovi-tengeren lévő Jejszki-földnyelvre fürödni. A gyerekeket a víz alatti rendkívül erős áramlások a mélybe rántották, öten közülük megfulladtak. Az egyik felügyelő tanár megmentésükre a vízbe vetette magát, de ő is megfulladt. Egy 12 éves kislány eltűnt, őt még keresik. Két gyermeket kórházba szállítottak, állapotuk kielégítő. 

A helyszínre kutató-mentő és búvár alakulat érkezett, továbbá pszichológusok és orvosok. A gyerekeket olyan helyre vitték fürödni, ahol ez tilos - közölte később a helyi önkormányzat. A gyerekáldozatok közül három lány és két fiú volt, a megmentésükre induló, de szintén szerencsétlenül járt felügyelő a testnevelő tanár volt. A tragédia ügyében büntetőeljárás indult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!