Külföld

2010.12.05. 15:00

Tragikus üdülés: egy cápa megölt egy 70 éves nőt

Ismét halálos cápatámadás történt vasárnap az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőparadicsom közelében, ezúttal egy idős német turista esett áldozatul - jelentette az egyiptomi média.

MTI

A tengeri ragadozó egy 70 éves fürdőző nőre támadt közel a parthoz. Lábába és karjába harapott, egyik végtagját le is harapta. A parton tartózkodók hiába siettek a segítségért kiáltozó nő segítségére, a vérveszteség és a ragadozó okozta erős mellkasi ütés miatt az idős turista még a vízben, szinte azonnal belehalt sérüléseibe.
   
Néhány nap leforgása alatt ez már a harmadik cápatámadás a Vörös tengeren. Szerdán négy orosz turistát szállítottak életveszélyes sérülésekkel egy kairói kórházba egy cápatámadás után Sarm-es-Sejk üdülőparadicsom közelében. Előző nap szintén tengerben úszó orosz párt támadott meg egy tengeri ragadozó.
   
Az egyiptomi egészségügyi minisztérium csütörtökön feloldotta a 48 órás fürdőzési tilalmat Sarm-es-Sejkben, arra hivatkozva, hogy kifogtak két cápát, amelyek - szemtanúk leírása alapján - ugyanazok voltak, amelyek megtámadták a turistákat. A "sikeres vadászat" ellenére szombaton egy egyiptomi állat-és környezetvédő szervezet arra figyelmeztetett, hogy a Vörös-tengeren továbbra is nagy a cápatámadás veszélye, nyilvánvaló ugyanis, hogy mégsem az emberre támadó állatokat ejtették el.
   
A hatóságok szerint Egyiptomban évente egy-két esetben fordul elő halálos kimenetelű cápatámadás, azonban várható, hogy a növekvő turizmussal az ilyen balesetek száma is emelkedni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!