Külföld

2009.06.16. 12:45

Twitter-felhasználók kritikája az amerikai sajtónak

Budapest - A Twitter-felhasználók szidják az amerikai sajtót lassúsága miatt: szerintük csak megkésve tudósított az iráni elnökválasztás után lezajlott tüntetésekről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A népszerű közösségi online portál felhasználói az amerikai sajtó és média szemére vetették, hogy hozzájuk képest sokkal később számolt be az Iránban lezajlott zavargásokról - olvasható a Yahoo hírportálon. (www.yahoo.com).

A hét végén egyre sűrűbb "csicsergések" (a Twitteren megjelenő írásokat nevezik így) voltak olvashatók a Mahmúd Ahmadinezsád elnök újraválasztása miatt lezajlott tüntetésekben részt vevőktől, ám a helyiek legnagyobb meglepetésére a CNN csak vasárnap, késő este foglalkozott az eseménnyel, és a többi amerikai sajtóorgánumot is hidegen hagyta az egész ügy. Az iráni tudósítás helyett a CNN egy Larry King-interjút sugárzott egy motorbike-rajongóval; a Fox News és az MSNBC is alig foglalkozott a zavargásokkal. 

Ennek eredményeképpen a "#CNNbukta" ("#CNNfail") csúfondáros előtaggal kezdődött az összes olyan hozzászólás, amelyik a tévécsatorna szokatlan közömbösségét tárgyalta. A legtöbb népszerűbb blogon ugyancsak a CNN ügyet tárgyalták, ilyen címekkel látva el a kommentárokat: "Kedves CNN, kérlek, látogass el a Twitterre, ha érdekelnek az iráni hírek!"

A CNN válaszolt a felháborodott és gúnyos kommentárokra. A The New York Timesban leadott nyilatkozatban közölte: "Megértjük, hogy mindenki sokat vár el a CNN-től, éppen ezért sokkal többet foglakoztunk magával az iráni választással és az utóhatásával, mint bármilyen másik hírhálózat."

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!