Külföld

2008.09.05. 10:46

Amerikai elnökválasztási hajrá

<b>USA</b> - <em>John McCain</em> republikánus szenátor csütörtök este, pártja országos konvencióján hivatalosan elfogadta az elnökjelöltséget. Ezzel célegyenesbe fordult az amerikai választási verseny - írja a Stop.hu.

nincs nev

Két hónappal a november 4-i elnökválasztás előtt felállt a republikánus jelöltpáros; az arizonai szenátor mellett Sarah Palin alaszkai kormányzó az alelnökjelölt. McCain a St. Paulban rendezett kongresszuson azt ígérte, a kétpárti együttműködés szellemében fogja irányítani az Egyesült Államokat. Ha megválasztják, 72 évesen ő lesz a legidősebb első mandátumát megkezdő elnök. 


Az amerikai sajtó figyelme eközben  Sarah Palinra irányul, aki az első női alelnökjelölt a Republikánus Párt történetében. Előző esti beszédét a többség nagy ovációval fogadta, egyesek viszont élesen kritizálták amiatt, hogy több ízben keményen támadta Obamát


A demokrata konvención az előző héten Barack Obama illinois-i szenátort elnök-, Joe Biden delaware-i szenátort pedig alelnökjelöltté választották. McCain és Obama népszerűsége jelenleg közel egyforma, a választói tömegek rokonszenvét az elkövetkező nyolc hét elnök- és alelnökjelölti vitáival nyerhetik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!