Külföld

2008.10.03. 15:57

Feszült magyar-szlovák viszony

<b>Szlovákia</b> - A nagykövetek kölcsönös bekéretése után a szlovák kormányfő és a miniszterelnök-helyettes is éles hangú nyilatkozatot tett.

nincs nev

"A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a magyar miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet Szlovákiába invitáló, jellemzően szívélyes szlovák meghívásunkra Göncz Kinga magyar külügyminiszter ultimátummal válaszolt" - jelentette ki pénteken egy sajtótájékoztatón Robert Fico szlovák kormányfő. Emellett tűrhetetlennek tartja, hogy Csáky Pál, a szlovák parlament képviselője, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke "a magyar kormány védelmét élvezze" - közölte a Népszava. 

Dusan Caplovic, a szlovák kormány miniszterelnök-helyettese, ugyancsak pénteken, a szlovák közszolgálati rádiónak nyilatkozva felszólította Göncz Kinga magyar külügyminisztert, hogy ne avatkozzon be Szlovákia belügyeibe. 

Caplovic szerint nem igaz az a magyar álláspont, miszerint Pozsony megnyirbálja a szlovákiai magyar kisebbség szerzett jogait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!