Külföld

2008.08.08. 08:53

Grúzia megtámadta a szakadár Dél-Oszétiát

<b>Grúzia</b> - Teljesen elmérgesedett a viszony Grúzia és az államból kiválni akaró Dél-Oszétia között. Csütörtökön már súlyos fegyveres harcok alakultak ki, éjszaka a grúz erők körbezárták a Dél-Oszét fővárost, péntek hajnalban pedig páncélosokkal támadást indítottak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A grúz erők pénteken hajnalban harckocsi-támadást indítottak Chinvali, Dél-Oszétia fővárosa ellen - olvasható az Indexen. A grúz csapatok előzőleg bekerítették a várost, miután a grúz kormány úgy döntött, hogy helyreállítja az alkotmányos rendet Dél-Oszétiában.

Egyes hírek szerint a grúzok légicsapásokat is mértek a szakadárok állásaira. Meg nem erősített hírek szerint Chinvaliban már több mint 15 civil vesztette életét.  A város központjában több épület lángban áll.

Leégett a parlament épülete, megrongálódott a kormányzati épületegyüttes, kigyulladt több emeletes lakóház és más építmény a belvárosban. Moszkva a dél-oszétiai vérfürdő feltartóztatásán fáradozik, és arra kéri a világ közösségét, hogy nyújtson neki támogatást ehhez.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!