Külföld

2012.03.29. 16:38

Új Berlusconi-per kezdődött Milánóban

Új per kezdődött csütörtökön Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen Milánóban.

MTI/APA

A vád szerint Berlusconi segítséget nyújtott lehallgatott telefonbeszélgetések nyilvánosságra hozásához. Öccsével, Paolóval együtt áll a bíróság előtt. A médiacár ügyvédje a tárgyalás kezdetekor védence felmentését kérte, mert nézete szerint a vád tarthatatlan.

Az ügy egy 2005-ös pénzügyi botránnyal kapcsolatos nyomozással áll összefüggésben. Az Antonveneta bank felvásárlásakor szabálytalanságok derültek ki. A vizsgálat során lehallgatták az egyik érintett telefonbeszélgetését Piero Fassino egykori baloldali külügyminiszterrel, majd a Berlusconihoz közelálló Il Giornale napilapban nyilvánosságra hozták a beszélgetés tartalmát. Az egykori miniszterelnököt azzal vádolják, hogy ő játszotta át öccsének a dokumentumot azzal a céllal, hogy lejárassa Fassinót.

Berlusconi ellen két további per van folyamatban, az egyikben hivatali hatalommal való visszaéléssel és kiskorúval folytatott szexuális viszonnyal vádolják. A másikban a Mediaset konszernjével kapcsolatban elkövetett adócsalás a vád ellene. Egy harmadik pert a közelmúltban nyilvánítottak elévültnek, így már nem kell felelnie a brit ügyvéd, David Mills lefizetéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!