Külföld

2012.03.05. 21:00

Újabb politikust fosztottak meg doktori címétől

Megfosztották doktori címétől az iráni származású Bijan Djir-Sarait, aki a Szabaddemokrata Párt (FDP) parlamenti (Bundestag) képviselője - jelentette be a kölni egyetem hétfőn.

MTI

A 35 éves liberális politikus "A németországi pvc-ágazat ökológiai korszerűsítése" című disszertációja jelentős mértékben nem tesz eleget az idézetekre vonatkozó kötelezettségeknek - közölte a kölni egyetem gazdaság- és társadalomtudományi fakultása. Djir-Sarai számos helyen szövegrészeket emelt át más szerzők műveiből, anélkül, hogy azt megjelölte volna.

Silvana Koch-Mehrin és Jorgo Chatzimarkakis után ő a harmadik FDP politikus, akitől megvonják a doktori címét.

Djir Sarai csalódottságának adott hangot. Doktori munkájának egyetemi vizsgálódását végig széles körűen támogatta - mondta a Bundestag képviselője. "Mindazonáltal már az eljárás kezdetekor eldöntöttem, hogy bármi legyen is a végeredmény, nem fogom utólag bírósági úton megtámadni" - nyilatkozta a politikus, aki 2011 májusában keltette fel az interneten működő "plágiumvadász Vroniplag platform" érdeklődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!