Külföld

2011.03.24. 15:35

Újabb rakétalövedékek csapódtak be Izrael területén

Rakéta-sorozatvetőből kilőtt két lövedék csapódott be csütörtökön délután Izrael területén, a korábban tapasztaltaknál távolabb a gázai határtól.

MTI

A rendőrség közlése szerint az egyik lövedék Asdod kikötővárosra zuhant, a másik a településtől északra csapódott be. Áldozatok nincsenek. Hamisnak bizonyult viszont a korábbi tájékoztatás, miszerint majdnem Tel-Avivig eljutott egy rakéta. 

Az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnyának, az al-Kudsz Brigádoknak a szóvivője előző nap bejelentette, hogy rakétáikkal egyre mélyebben akarnak behatolni Izrael területére. "Elmúlt az az időszak, amikor csak  Szderótot és Askelónt vettük célba Izrael déli részén" - mondta.

Asdod 40 kilométerre van a Gázai övezet határától. A Dzsihád újabban Grad típusú rakétákat használ. Izrael szerdán és csütörtökön megtorló légitámadást hajtott végre az övezetben.

Ugyancsak szerdán a jeruzsálemi központi autóbusz-pályaudvar mellett történt hatalmas robbanás, a pokolgép egy embert megölt és legalább harmincat megsebesített. Az izraeli kormány "agresszív" választ helyezett kilátásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!