Külföld

2008.09.28. 05:26

Mínuszokban dolgozik a vajszobrász

<b>Pennsylvania</b> - A 63 éves amerikai <em>Jim Victor</em> szobrász a héten állt a nagyközönség elé a világon egyedülálló szoborkollekciójával. Különleges alkotásait ugyanis vajból készíti.

nincs nev

Az életnagyságú vajszobor kollekció három legkiemelkedőbb eleme egy motorozó tehén, egy tejeskannákat cipelő tehenész lány és egy bikiniben pihenő hölgy. A kollekcióban emellett egyéb hétköznapi tevékenységeket folytató alakok, mint például tehenet fejő farmer is megtalálhatóak – olvasható az 5Perc.hu oldalon. 

A 1995 óta vajszobrászkodó művész elmondása szerint egy–egy alkotás elkészítése akár egy hónapot is igénybe vesz, és a siker 99%-ban a műterem hőmérsékletén múlik: a túlzott hidegben töredezik, míg a melegben megolvad a vaj. 

Ahhoz, hogy az agyaghoz hasonló alapanyagként viselkedjen -13 fokon kell a műtermet tartani. A kétgyermekes szobrász a vajalkotások mellett korábban Louis Armstrong és Robin Williams élethű mását is elkészítette csokoládéból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!