Külföld

2008.04.23. 12:51

Mundruczó filmje Cannes-ban versenyez

<b>Párizs</b> - Beválogatták a 61. cannes-i filmfesztivál versenyfilmjei közé <em>Mundruczó Kornél</em> Delta című alkotását, jelentették be a szervezők Párizsban.

nincs nev

Mundruczó mellett ott lesz a mezőnyben Atom Egoyan, a Dardenne-testvérek, Clint Eastwood, Wim Wenders és Steven Soderbergh is – közli az Index. A 61. cannes-i filmfesztivál rövidfilm versenyébe Erdélyi Dániel 411-Z című filmje kapott meghívást. 

A fesztiválon tartják az Indiana Jones és a kristálykoponya birodalma című film bemutatóját, így a vörös szőnyegen végigvonul majd Steven Spielberg, George Lucas, Harrison Ford, Shia LaBeouf és Cate Blanchett is. 

A verseny fődíja az Aranypálma, melyet a filmvilág legnagyobb elismerései között tartanak számon, odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt. A cannes-i fesztivál elmúlt hat évtizede alatt közel ötven különböző díjat kaptak magyar filmművészek, de az Aranypálmát magyar játékfilm rendező még nem nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!