Külföld

2008.04.28. 08:51

Újabb erdőtűz Kaliforniában: ezer embert kellett kitelepíteni

<b>Los Angeles</b> - Elmarad hétfőn a tanítás több kaliforniai iskolában a hétvégén keletkezett erdőtűz miatt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Los Angeles belvárosától 25 kilométerre található területen még szombaton csaptak fel a lángok. Eddig négyszáz házból telepítették ki a lakókat, és a tűzoltók szerint egy héten belül megfékezhetik a gyorsan terjedő tüzet. A keletkezésről egyelőre annyit lehet tudni, hogy ember okozta tűzről van szó.

A kaliforniai Sierra Madre város közelében még szombaton gyulladt meg a növényzet. A környéken harminc éve nem volt tűz, ezért sok a száraz bokor, ami tovább erősítheti a lángokat - tudta meg helyi hivatalos forrásból a CNN amerikai hírtelevízió.

Mintegy 500 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat, két helikopter segítségével. A tűz eddig 140 hektáron pusztított, de lakóház egyelőre nem gyulladt ki. Az oltást nehezíti a 37 Celsius-fokos hőmérséklet, és hogy a lángok sűrű bokrok borította meredek lejtőkön kapaszkodnak felfelé, ahová csak nehezebben jutnak el a tűzoltók.

A tűznek egyelőre nincs sérültje, de a hatóságok ezer embert kitelepítettek, köztük egy csaknem ötven fős násznépet. Ők a lagzi másnapján arra ébredtek, hogy a mentőalakulatok igyekeznek kimenekíteni őket - mondta az ifjú feleség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!