Külföld

2012.07.25. 08:30

Videó: megtalálták Mona Lisa csontvázát

A firenzei Szent Orsolya-kolostor kriptájában talált csontleletek minden bizonnyal Lisa Gherardinihez, Leonardo da Vinci Mona Lisa modelljéhez tartoznak.

LiveInfo

A régészeknek át kellett törniük a vastag betonpadlózatot, hogy elérjék azt a helyet, ahol a régi térképek és dokumentumok tanúsága szerint Lisa Gherardini földi maradványait végső nyugalomra helyezték. Éppen ezen a helyen találták meg az egész csontvázat. A vezető régész szerint minden csont ugyanattól a személytől származik, és a további kutatások során azt igyekszik bizonyítani, hogy Lisa Gherardini maradványait találták meg. Az újonnan talált csontokat radiokarbonos kormeghatározásnak, szövettani elemzésnek és DNS vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderítsék pontos korát. Amennyiben bizonyossá válik, hogy női maradványokról van szó, csupán két lehetőség állhat fenn: a leletek Maria del Riccio nemesasszonyhoz, vagy Lisa Gherardini-hoz tartozhatnak.

Videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!