Külföld

2010.10.02. 06:57

Zuhanás hőlégballonnal: aligha élték túl a balesetet az amerikaiak

Bari - A zuhanás gyorsaságából ítélve aligha élte túl a balesetet az a két amerikai hőlégballonos, aki a minap tűnt el az Adriai-tenger légterében - közölte péntek este annak a versenynek a szervezője, amelyen részt vettek a bajba jutott amerikaiak.

MTI

Don Cameron közölte, hogy megkapta a zágrábi légi hatóságok adatait, amelyek szerint a hőlégballon 1615 méteres magasságból lassan kezdett süllyedni, majd óránkénti 80 kilométeres sebességre gyorsult fel, 180 méteres magasságig zuhant, de ekkor eltűnt a radarok képernyőiről. Don Cameron szerint ha a hőlégballonosok ilyen sebességgel csapódtak be a tengerbe, nem valószínű, hogy túlélték a balesetet.
   
Cameron hangsúlyozta, hogy az adatokat a horvát radarok hatótávolságuk peremén rögzítették, s csak remélni lehet, hogy azok hibásak. "Ez az egyetlen halvány remény" - mondta Cameron, aki szerint még várják az olaszországi Brindisiből, illetve más adriai légi hatóságoktól a repülésirányítók adatait.
   
Richard Abruzzo és Carol Rymer Davis az 54. Gordon Bennett hőlégballonverseny résztvevői voltak. A tapasztalt sportolók szerdán tűntek el egy viharzónában az Adriai-tenger felett, a kelet-olaszországi Gargano-fok közelében, s azóta keresik őket az olasz parti őrség és a haditengerészet hajói, illetve horvát repülőgépek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!