Külföldi

2009.06.16. 08:55

Beszarás! Visszafelé úszik a gyerek! - Hat éve ment el Knézy Jenő (videókkal)

Budapest - "Bárhova megyek az országban közvetíteni, mindig sokan emlékeznek édesapámra, akit szerettek, és ez nagyon jól esik" - mondta az MTI-nek Knézy Jenő, akinek legendás sportriporter apja hat éve, 2003. június 17-én hunyt el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Gyakran odajönnek hozzám, hogy elmondhassák: mennyire tisztelték aput, és mennyire szerették, ha ő közvetített a tévében" - tette hozzá Knézy, aki a Duna TV-n és az Eurosporton közvetít, ezzel ő vitte tovább a családi hagyományt.  
 
A Magyar Televízió 2003-ban Knézy Jenő Emlékdíjat alapított, amelyet a legtöbbet fejlődő sportriporternek és szerkesztőnek ítélnek oda. A "kis" Knézy elmondta: mivel édesapja utánpótlás válogatott kosárlabdázó volt, és dolgozott a szövetségben is, ezért minden évben - váltott helyszínen - rendeznek emléktornát is, főleg öregfiúk részvételével.

A kosárlabdában magyar bajnok és válogatott ifjabb Knézy nővére, Beatrix szintén ezt a sportágat űzte.  
   
Idősebb Knézy Jenő 59 éves korában, gyomorrákban hunyt el. Harmincegy évet dolgozott a Magyar Televízióban, állandó kommentátora volt a nyári és téli olimpiáknak, labdarúgó-világbajnokságoknak, Eb-kről, Bajnokok Ligája-döntőkről, és rengeteg magyar, valamint külföldi eseményről tudósított.

Knézy Jenő legendás közvetítése Sydneyből Eric Moussambani úszásáról és vízilabda válogatottunk olimpiai győzelméről.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!