Külföldi

2009.07.16. 21:24

250 millió felhasználó a Facebook-on

Washington - A világ legnépesebb közösségi portáljának számító Facebook alapítója szerint felhasználóik száma már negyedmilliárd felett jár.

MTI

"250 millió felhasználó nem csupán lenyűgöző szám, hanem ettől lesz értelme mindenki számára, hogy csatlakozzon a portálhoz" - mondta Mark Zuckerberg.
    
A 2004-ben alapított Facebook tagjainak száma az utóbbi három hónap alatt mintegy 50 millióval emelkedett, és ezzel az oldal már a MySpace, a Bebo és a Twitter együttes felhasználói táboránál is népszerűbb.
    
Az orosz Digital Sky Technologies hét elejei bejelentése szerint további 100 millió dollár értékben vásárolna részesedést a közösségi portál részvényeiből. Az orosz cég részvényenként jelenleg 14,77 dollárt fizetne, az üzlet sikere esetén a Facebook értéke 6,5 milliárd dollár körül alakulna.
    
A CCS Insight kutatóintézet felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik fiatal mobiltelefonról csatlakozik valamilyen közösségi portálhoz - és ezek között is a Facebook vezeti a népszerűségi listát.
    
A CCS szerint az év végéig a mobiltelefonnal rendelkezők 44 százaléka internet elérésére használja majd készülékét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!