Külföldi

2009.08.04. 20:37

Reneszánsz élménypark Bikalon: 7,5 hektár középkor

Bikal - Középkori lovas bemutató volt a főpróbája kedden a Baranya megyei Bikalon épülő élménybirtoknak, amely 2010 tavaszától várja a reneszánsz kultúra, a népi mesterségek és a történelmi játékok iránt érdeklődőket.

MTI

Az eseményen részt vevő Molnár Csaba kancelláriaminiszter újságíróknak azt mondta: a kormánynak éppen olyan, a bikalihoz hasonló projekteket dolga támogatni, melyek ötletesek, egyedülálló attrakciókkal szolgálnak, ezáltal képesek az ország különböző tájairól és akár külföldről is turistákat vonzani. Utalt rá, hogy a 2007-2013 közötti Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv keretében páratlan összeg, 300 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai programok, projektek támogatására.
    
Kollár László, a birtok tulajdonosa arról tájékoztatott, hogy a bikali Puchner-kastély szomszédságában található 7,5 hektáros területen Magyarország első, klasszikus értelemben vett témaparkja épül. A beruházás része a Pécs és Orfű közötti erdei bicikliút, az orfűi víziturisztikai központ, valamint a mecseknádasdi borfalu kialakítását is magába foglaló 3,2 milliárd forint összköltségű Baranyai élménykörút elnevezésű turisztikai fejlesztésnek, melynek célja Baranya turisztikai vonzerejének növelése.
    
Az élménybirtok a középkor hangulatát varázsolja Bikalra történelmi események, legendák felidézésével, korabeli mesterségek bemutatásával és vendéglátással. Ehhez magyar falu, óváros, hatezer négyzetméteres reneszánsz palota, madaras színház és egyebek mellett lovagi küzdőtér épül, illetve épült a területen.
    
Kollár László reményei szerint a programok három generáció számára nyújtanak érdekes és tartalmas szórakozást, a látogatók száma pedig az évi negyedmilliót is meghaladja majd. Ez azt jelentené, hogy a beruházás hét év alatt megtérülne.


A 2010-ben Bikalon átadásra kerülő több mint egy milliárd forintból épülő reneszánsz élménypark. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc


Bikalon a Puchner Kastélyszálló 1 milliárd forintos beruházással épülő tematikus élményparkjában tartották a "Beatrix" lovasprogram főpróbáját. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!