Külföldi

2011.08.28. 06:19

Brit nosztalgiatárgyak: a Rubik-kocka nincs elvetve

Háztartási nosztalgialeltár készült Nagy-Britanniában azokról a tárgyakról, amelyeket a leginkább megőriznek az emberek, az első helyen egyebek közt a Rubik-kocka végzett.

Vas Népe

A "háziőrizetes" felmérés ezer otthonra terjedt ki, a tízes toplista élére játékok kerültek, továbbá képregényújságok első kiadásai. Az "ezüstérem" kihízott kedvenc ruháknak jutott, a harmadik hely fényképeknek, rajtuk zömmel családi karácsonyok és nyaralások. Negyedikek lettek a királyi családhoz kapcsolódó emléktárgyak, az ötödik hely újságok különszámaié.

A menyasszonyi ruhák csak a 6. helyen állnak a megőrzési listán, szorosan a nyomukban magnó- és videokazettákkal. A 8. hely a "múlt úttörőié" az elektronikai cikkek terén: kezdeti mobiltelefonok, öreg személyi számítógépek, walkmanek hevernek még mindig becsben sok brit háztartásban. Csak utánuk következnek a hajdani szerelmeslevelek, a 10. helyen pedig születésnapi és egyéb üdvözlő lapok vannak - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!