Külföldi

2011.08.30. 10:15

Füldugót a zenészeknek

Távolabb akarják ültetni egymástól a BBC zenekarainak zenészeit az új munkaegészségügyi szabályok miatt, emellett füldugót és rágógumizást javasolnak nekik.

Vas Népe

A brit sajtó- és kulturális orgánum 50 oldalas jelentésben inti zenekarainak muzsikusait, hogy zajos környezetben dolgoznak és veszélyben a hallásuk, mi több, egész egészségük. A figyelmeztető irat azután született, hogy az Európai Unió munkahelyi zajhatárait Nagy-Britannia is a magáévá tette, de nem túl hamar született: három esztendő kellett a vállalat házi munkavédelmi tanácsadójának a "műhöz".

A jelentés kitér arra, hogy a trombitások láncfűrészével vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibelt terheli hallásuk, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni.    

A BBC-nek öt zenekara van. - Természetesen, ha valaki a fúvósok mellett ül, az nagyon zajos lehet, de nem hinném, hogy a rágógumizás gyönyörű lenne a közönség szempontjából - idézte Peter Admas csellistát a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!