Külföldi

2011.08.15. 11:26

Légpárnával védett mobiltelefon

Előbb-utóbb nem kell attól tartani, hogy miszlikbe törik és használhatatlanná válik a véletlenül elejtett mobiltelefon: egy új találmány, amelyet most védet le az Amazon.com cég, légpárnákkal védi a lepottyanó készüléket.

Vas Népe

A mobiltelefonok biztonságát a zuhanás közben kibocsátott sűrített levegővel garantálják. Az autók légpárnáitól eltérően, amelyek az ütközést követően a másodperc töredéke alatt fújódnak fel, a mobiltelefonba sebességmérőt, rugókat és sűrített levegős szelepeket építenek be, amelyek korrigálják a készülék zuhanási szögét, és megvédik a képernyőjét.

A találmány levédésére még februárban adta be a kérelmet a világ legnagyobb webáruházának, az Amazom.comnak az alapítója, a 47 éves Jeff Bezos és a cég alelnöke, Greg Hart, de erről csak most tájékoztatták a sajtót.

A védelmi eljárás befejezésére azonban még jócskán várni kell, így nem marad egyelőre más hátra, mint erősen és óvatosan megmarkolni a mobiltelefonokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!