Külföldi

2009.12.12. 18:49

Szoba helyett személyes kapszula - űrszálló Japánban

Olcsó garniszállók már eddig voltak, Japánban most azonban újragondolták a fogalmat. Szobák helyett személyes kapszulákban pihenhet a vendég - feltéve, ha bírja a minimáldizájnt és az űrhajós környezetet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szállodába interneten lehet bejelentkezni, így foglalható le a körülbelül 38 eurós szoba. A csomagokat és cipőket a poggyászmegőrzőben helyezhetik el a vendégek, ezután közelíthetik meg az elkülönített férfi és női részleget.  A minimáldizájn jegyében a fekete és a fehér színek dominálnak - a fürdőszobákat dobja fel egy kis szürke.

A szoba két négyzetméteres, műanyagból készült kapszula, lekerekített sarkokkal. Egyetlen berendezési tárgya (temészetesen fekete színű) Panasonic ébresztőóra - az egész alvórészleg erősen emlékeztet az  Ötödik elem űrhajójára vagy bármelyik, enyhén depresszív fantasztikus film díszleteire..

A 9Hours Hotel nem véletlenül kapta ezt a nevet: a működtetők szerint 9 órás "vendégség" az ideális a szállodában: 1 óra jut belőle a tisztálkodásra, 7 az alvásra, míg 1 óra a lazításé - a bár, étterem is a minimalista stílusban készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!