Külföldi

2011.07.28. 13:04

Új békafajt fedeztek fel Ausztráliában

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem, valamint a Nyugat-ausztrál Múzeum kutatói az ötödik kontinens sivatagos térségében, a Pilbana régióban végezték kutatásaikat - olvasható a PhysOrg tudományos hírportálon.

Vas Népe

"Kietlen pusztaságnak tartják az ausztrál sivatagokat, holott gazdag az élővilága, még hüllők és kétéltűek is lakják, amelyek számára, úgy hihetnénk, itt nem biztosítottak a létfeltételek. Genetikai vizsgálataink rácáfoltak ezekre a hiedelmekre" - hangsúlyozta a kutatásokat irányító Renee Catullo, az Ausztrál Nemzeti Egyedem PhD-hallgatója.

Ismertetése szerint a vizsgálatok során azonosították a parányi, alig két centiméteres békát.

"Keveset lehet tudni az apró, barna teremtményekről, bár sokat elárul, hogy özönvízszerű eső után fedeztük fel, és hogy a szurdokban, csermelyek közelében él" - emelte ki Renee Catullo, hozzátéve: további vizsgálatok szükségesek, hogy feltárják az ausztrál sivatagok élővilágának sokféleségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!