Kultúra

2017.01.08. 18:25

16 filmes folytatás a moziban

Idén legalább 16 film folytatását vetítik a mozik. Sok esetében azt gondolnánk, hogy nincs már olyan bőr rajtuk, amit még nem húztak le, pedig nagyon is van. Törpök, kalózok, verdák, majmok és minyonok lepik el a vásznat, de újratöltik a Kört, és John Wick is rendet tesz ismét.

Budai Dávid

Ez az év a számmisztika szerint az újrakezdés éve lesz. Ezt abból gondolják a számok legjobb barátai, hogy 2017 számjegyeinek összege tíz, míg a tízes szám számjegyeinek összege: egy. Azt pedig mindenki tudhatja, hogy az egyes szám valaminek a kezdete. Erre az okfejtésre nehéz mit mondani, mi azonban megkíséreljük megcáfolni, ugyanis nem az újrakezdés, hanem a folytatás éve lesz az idei. Legalábbis a mozikban. Idén ugyanis legkevesebb 16 filmes mérföldkővel kell megbirkóznunk a vásznon. Eláruljuk, melyekkel.

A január a vér és a bunyó jegyében telik majd. A vámpírok és a vérfarkasok között dúló háború talán soha nem ér véget. És tényleg. Mikor már mindenki azt hitte, hogy négy felvonást követően pont kerül az Underworld franchise végére, a stúdió úgy döntött, hogy újabb folytatást készít.

Persze ismét Kate Beckinsale játssza a főszerepet. Vin Diesel az elmúlt időszakban igyekezett újraéleszteni régi filmes sikereit. A sorból pedig Xander Cage sem maradhatott ki. Jön az xXx - Újra akcióban, ahol hősünk ismét a vászonra huppan, hogy egy kőkemény akciófilmben feszegesse a fizika határait, erdőben síeléssel és miegymással.

Februárban aztán megérkezik Samara, a szimpatikus kislány a kútból, ezzel pedig már harmadszorra kerül elő a szörnyűséges felvétel. Jön a harmadik Kör. Ugyanebben a hónapban Keanu Reeves újra az exbérgyilkos bőrébe bújik, hogy rendet tegyen az alvilágban. A John Wickre immáron másodszorra ülhetünk be a moziba. Aztán A szürke ötven árnyalata is folytatódik: A sötét ötven árnyalatával.

Márciusban ismét jön a Hugh Jackman-bőrbe bújt Farkas. Harmadszorra, és állítólag utoljára. Áprilisban pedig a törpök támadnak ők is harmadjára, hát persze, hogy a hupikékek, míg Vin Diesel ismét halálosra veszi az iramot, immáron - kimondani is sok - nyolcadszorra.

Májusban A Karib-tenger kalózai jönnek ötödszörre, míg a Galaxis őrzői másodszorra. És persze, hogy kell még egy újabb Alien film is a nyár előtt.

Júniusban aztán harmadik alkalommal bőgnek fel a Verdák és ötödszörre alakulnak át az autók transformerekké, és szerencsére visszajönnek a Minyonok is, hiszen jön a Gru3.

Júliusban a majmok ismét beveszik a bolygót, ők is harmadjára. Talán mondani sem kell, hiszen többször összefutottunk velük a fővárosban, de októberben jön a Szárnyas Fejvadász Ryan Goslinggel és Harrison Forddal.

Hát ezért lesz ez az év a folytatás éve, nem az újrakezdésé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!