Kultúra

2008.12.10. 03:29

Érettségi (no)para!

<b>Sárvár</b> - Az erettsegizz.hu-n a nagy megmérettetésre készülő diákokkal beszélgettünk. Többségük nem fél a közelgő érettségitől.

Vas Népe

Berni, egy sárvári gimnazista lány nem fél az érettségitől, legalábbis még annyira nem. Utolsó pillanatokban készülős típus, bár azért a tételeket már most nézegeti. Ami benne a legnagyobb félelmet kelti, az a matek és a magyar érettségi, mivel ezekből a tárgyakból nem igazán jók a tanárai. Véleménye szerint bizony nem egy könnyű dolog az érettségi. Már itt eldőlhet, milyen jövő vár valakire. A félelmek ellen úgy lehet tenni - bármily meglepő -, ha tanulunk! 
Ha valamilyen tárgyból nem a legjobbak a jegyeink, például a külön-órák hozzájárulhatnak a felkészüléshez. Berninek már sikerült a német érettségije, és nyelvvizsgája is van egy remek különtanár jóvoltából. 

Ha valaki ideges típus, Berninek arra is van egy tippje: kisebb-nagyobb megpróbáltatások előtt mindenképp fontos, hogy valamilyen szinten lenyugodjunk. Ihatunk például nyugtató teát, s ezzel is tudunk javítani az érettségin, mert ha izgul valaki, könnyen elfelejt dolgokat. Berni jól felismerte, hogy tanulási módszertől, illetve tempótól függ, ki, mikor kezd el készülni. 

Ha valaki minden évben óráról órára tanult, akkor neki elég lehet akár utolsó év decemberében vagy január körül elkezdeni ismételni. További részletek az erettsegizz.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!