Kultúra

2009.02.25. 03:28

9700: februárra minden jegy elkelt

Szombathely (öl) - Februárban még háromszor kerül színre a Weöres Sándor Színház nyitóelőadása, a 9700. Ezekre az előadásokra már nincs jegy - aki lemarad, áprilisban próbálkozhat újra.

Ölbei Lívia

Tegnap este a Karinthy-bérletesek (A, B, C szektor) láthatták; ma a Mikszáth-bérletesek (A, B, C szektor), csütörtökön este az Illyés-bérletesek (A, B, C szektor), pénteken pedig az Örkény-bérletesek (szintén A, B, C szektor) nézhetik meg az Egressy Zoltán és Dömötör Tamás által jegyzett 9700-at az Akacs Mihály utcában, a Weöres Sándor Színház nagytermében. Ezekre az előadásokra már nem érdemes jegy (se bérlet) iránt érdeklődni: minden lehetséges szék és hely megtelt. A péntek esti lesz az első (tavaszi) szezonban a tizennyolcadik 9700-előadás.

Márciusban aztán hiába keressük a WS Színház programjában a nyitóelőadást, de a helyzet azért nem reménytelen: a márciusi szünet után a szerencsések és a szemfülesek áprilisban még pótolhatják a 9700-hiányt.

Közben természetesen műsoron van a kamarateremben játszott (szintén bérletes) élőfilm, a Szerelmes Balázs - szintén Dömötör Tamás-rendezés, Czukor Balázzsal a címszerepben; a képernyőn pedig Trokán Péterrel, Vlahovics Edittel, Csonka Szilviával, Kiss Marival, Szabó Tiborral, Kelemen Zoltánnal, és persze Péter Katával.

És közben készül a Cseresznyéskert is: Anton Pavlovics Csehov 1904-es komédiáját a színház igazgatója, Jordán Tamás vezetésével viszi színre a társulat; Morcsányi Géza friss, mai fordításában. Itt találkozhat először a közönség Tóth Ildikóval - Ljubov Andrejevna Ranyevszkaja szerepében. Ányát Csonka Szilvia, Várját Péter Kata, Gajevet Szerémi Zoltán - Lopahint Czapkó Antal játssza. Színre lép az előadásban Németh Judit, Endrődy Krisztián, Orosz Róbert (ez a bohózati vonal ), valamint Firsz, az örökös (és ottfelejtett) inas szerepében Szabó Tibor.

Mindezen felül készül a színházi vacsora-kabaré is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!