Kultúra

2009.02.26. 03:27

Doni kozákok a sportház színpadán

<b>Szombathely</b> - A zenére és táncra szakosodott Csákányi-bérlet tavaszi szezonjában doni kozák táncosokat láthat elsőként a közönség.

Vas Népe

Hogy mennyire hasonlítanak Tolsztoj kozákjaira, nem tudhatjuk, a virtuozitásukról viszont már a fotó is sokat elárul: az 1936 óta létező, egy sor díjjal elismert, a világot is megjárt Doni Kozákok Ének- és Táncegyüttes produkcióját március 24-én 19 órától láthatja az Agora-MSH Csákányi-bérletes közönsége. 

Ezzel a sodrással indul a tavaszi szezon. (A bérletek a héten már átvehetők a Belsikátor 1-ben található Agora-jegyirodában.) A kozák énekesek és táncosok előadása után - még mindig az orosz tematika jegyében - az Anna Karenina című Lev Tolsztoj-regény musicalváltozata érkezik a sportházba (Madách Színház, zeneszerző: Kocsák Tibor). Szerepel még a kínálatban az Oltári srácok című Broadway-musical operettszínházi változata, valamint A muzsika hangja című családi musical a soproni Petőfi Színházból, Pinczés István rendezésében, többek között Vásári Mónikával, Csonka Hajnalkával, Simon Andreával, Bencze Ilonával, Laklóth Aladárral, Nagy Gáborral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!