Kultúra

2009.04.11. 13:15

45 év után életre kel a legenda! - Musical lesz A Tenkes kapitányából

VN - Ki ne emlékezne Eke Mátéra és Buga Jakabra? A Tenkes kapitánya című filmsorozaton négy generáció nevelkedett, s a nagysikerű történet ezúttal musical formájában kel új életre július 15. és 19. között a siklósi várban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


A regényből készült musical-változatot, Balikó Tamás rendezi, a Zenthe Ferenc által alakított Eke Mátét Stohl András játsza, báró Eberstein ezredes szerepébe Hajdú István (Steve) bújik bele. Brunner Márta, az édesanyja által alakított Veronikát játssza. Pécsi Ildikó szerepét Gubás Gabi személyesíti meg. De láthatjuk például Koncz Gábort, Magyar Attilát és Beleznay Endrét is.

A színpadi adaptáció hűen tükrözi a film humorát, alakjait és magával ragadó hőseit. 

A darabot a forgatás eredeti helyszínén, a siklósi várban viszik színre, és soha nem látott látványvilág fogadja majd a nézőket: lovas csata élőben, leégő csárda, kaszkadőrök, több mint száz szereplő. Nem beszélve a modern világunk igényeinek megfelelően hangszerelt musicalről, amely népzenei motívumokra épülve szólaltatja meg a kor jellegzetes hangszereit. 

A  Tenkes kapitányát 2009. július 15-19. között láthatják az érdeklődők a siklósi várban, ahol nagyszabású fesztivállal kötik össze az előadást. A látogatókat versenyek, vetélkedők, színes kulturális és múltidéző programok várják majd. 


Tenkes kapitánya - musical 

Szereposztás:

Eke Máté - Stohl András
báró Eberstein Eckbert ezredes - Hajdú István
Székely Veronika - Brunner Márta 
Rózsa, a cigánylány - Gubás Gabi 
Dudva úr - Magyar Attila
Béri Balogh Ádám brigadéros - Koncz Gábor
Bruckenbacker kapitány - Beleznay Endre
Siklósi bácsi - Makrai Pál
Tábornok - Balikó Tamás
Vándordiák - Ács Bálint

Látványterv: Steiner Zsolt 
Jelmez: Pilinyi Márta
Dramaturg: Thuróczy Katalin 
Asszisztens: Vas János

Rendező: Balikó Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!