Kultúra

2009.05.20. 02:28

Színház: klipforgatásra várják a közönséget

Szombathely - A Shaku Echo zenekar - Botos Éva és Horgas Ádám hétfőn klipet forgat a Weöres Sándor Színházban: a felvételen kifejezetten számítanak az élő, eleven közönségre.

Ölbei Lívia

A Weöres Sándor Színházban tényleg mindig történik valami: május 25-én (hétfőn) 10-től 13 óráig például a Shaku Echo zenekar forgat klipet az Akacs Mihály utcai színházteremben. És nem zárt ajtók mögött: Horgas Ádám azt mondja, kifejezetten számítanak az érdeklődő közönségre. A vállalkozó kedvűeknek nem kell mást tenniük, csak megjelenniük hétfőn délelőtt a Weöres Sándor Színházban - és közönségként viselkedniük a tervek szerint 13 óráig tartó forgatás idején.

A klip a Csábítás című - a Presszó betétdalaként elhangzott - Shaku Echo-dalhoz készül, és bár ez a tény önmagában elég nagy csábítás, lesz más is. Úgy kell elképzelni - de a legjobb lesz a helyszínen, élesben figyelemmel kísérni -, hogy a Csábítás-klip a manapság olyan divatos, a semmiből szempillantás alatt a (néhány hetes?) hírnév felé röpítő tehetségkutató versenyeket parodizálja. A zsűriben fontos szerepet tölt be Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója - különben Kossuth-díjas színész -; de itt lesz Pokorny Lia és Szabó Győző is.

Pokorny Liát és Szabó Győzőt mostanában a Beugró sztárjaiként szokás emlegetni. Pokorny Lia eddig talán csak meghívott vendégelőadásokban fordult meg Szombathelyen (például a Beszélő fejekben); de Szabó Győző már a szombathelyi színek képviseletében is színre lépett: Hogyan lehetne elfelejteni, amikor a hetvenkedő katona szerepében fölkapta szoknyácskáját (tunikáját) a megyeháza udvarán a szél. A jövő szezonban pedig hosszabb időt is eltölt Szombathelyen: Jordán Tamás hívta meg a Weöres Sándor Színház Liliom-előadásába - címszereplőnek. (A Molnár Ferenc-klasszikust Valló Péter rendezésében láthatja majd a közönség.)

Botos Éva és Horgas Ádám pedig (kell-e mondani) olyannyira kötődnek Szombathelyhez, hogy a Shaku Echo debütálása is ide kötődik. A kulcsszó persze megint és mindig a színház. A polihisztor típusú (színész, rendező, koreográfus, zeneszerző, szövegíró stb.) Horgas Ádám legutóbb a Weöres Sándor Színház stúdiósaival dolgozott, Botos Éva nélkül pedig az utóbbi években elképzelhetetlen a karneválszínházi bemutató. (Tűzről pattant, hús-vér komikaként az első nyáron azonnal az ujja köré csavarta a közönséget.) A csábítás hétfőn folytatódik. Pokorny Lia, Szabó Győző - és Jordán Tamás társaságában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!