Kultúra

2009.06.08. 02:29

Lufi-történetek Balázs Ágnes ifjúsági regényírótól

Szombathely - Nyilván színészi képességeit is kamatoztatni tudja Balázs Ágnes, amikor ifjúsági regények írójaként gyerekekkel találkozik. Például a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Vas Népe

Aztán amíg a szerző saját Lufi-sorozatából olvasott föl - a főhősnő, bizonyos Lufi minden kötetben idősebb egy évvel -, még arról is szó esett, hogy a szerelem valahogy titokzatosan, szorongatóan más érzés, mint a barátság. Az előbbiben például van áramütés, az utóbbiban nincsen. És ezt akár már negyedik osztályban lehet tudni. A szerző egy-egy levegővételnyi szünetre megpihent: egy részlet, egy kérdés. Hogy például milyen színű szeme van Szamócának. (Szamóca Lufi barátja. Fiú. Vagy mégsem barát? Hanem? Bonyolult dolgok ezek.)

A végén mindenki sorsoláson vett részt: sokan nyertek. Persze kizárólag azok közül kerültek ki a szerencsések, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak. Az írónő tapintatosan elhallgatta azoknak a nevét, akik egy-egy hibát is vétettek. Itt büntetés nem járt - csak jutalom.

(A tudósító pedig bevallhatja, hogy valójában a Miért éppen Alaszka? című tévésorozat hozta el erre a találkozóra. Hallani akarta Maggie OConnel hangját. Ő az a makrancos bozótpilóta, aki sehogy nem tudja eldönteni, utálja-e vagy szereti Fleischman doktort. Persze most nem Maggie beszélt, hanem Balázs Ági. Sőt: Balázs Ágnes.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!