Kultúra

2009.06.02. 02:28

Nem sikerült felavatni a Zsinagóga-udvart a hideg idő miatt

Szombathely - A tangóestet a Zsinagóga-udvarra szánták mint új kulturális helyszínt avató programot, de a hideg idő miatt tető alá vitték.

Merklin Tímea

A Savaria Szimfonikus Zenekar és az Agora Kulturális Központ közös szervezésében indult egy programsorozat, amelyet ide terveztek a Zsinagóga-udvar négy oldalról zárt, tehát jó akusztikájú terébe. Különleges, a városban máshol nem látható műfajok helyszíne lehet majd jó időben. A Bartók Terem színpadán Mérei Tamás igazgató bejelentette, hogy felmondott a zenekar időjárásbiztosának, újat nevez ki, hogy a legközelebbi est - Balázs Gergő és Góth Tamás programja július 24-én - valóban a szabad ég alatt valósulhasson meg. A Quartett Escualo tehát a Bartók Teremben játszotta főleg Astor Piazzola műveire épített műsorát. 

A táncosok az argentin tangó színeit elevenítették meg, a szenvedélyt, a fülledt erotikát, a bensőségességet, de egyúttal a férfi és a nő közt állandóan jelenlévő feszültséget, a közeledés-távolodás játékát. Mondják, a tangó a combok csókja . De ennél több is: az arcok finom összebújásában, a forgásokban, a tűsarkak attrakcióiban, a harmonika-szaggatásban az is benne volt, hogy az élet fájdalmasan szép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!