Kultúra

2009.07.27. 02:29

Macska, rózsa, őszinteség

Szombathely - Saját, őszinte, közérzeti. Kb. ez az elvárás azokkal a dalokkal szemben, amelyeknek fórumot kínál az ODT. A hétvégén a negyediket rendezték meg Szombathelyen.

Ölbei Lívia

De Várhelyi Zoltán, az Országjáró Dalosok Találkozójának legfőbb motorja és szervezője nem engedi el csak úgy (a visszatapsolások után) Jenei Szilvesztert. A dalostalálkozóhoz az idén először csatlakozó ODT-klipfesztiválon ugyanis több díjat elnyert a Kormorán Memory Band, úgyhogy Jenei Szilveszternek át kell vennie az okleveleket. A zenekar az Inferno című klippel megnyerte a frissen alapított klipfesztivál fődíját is: a gitár alakú szobrocska egy évig maradhat a Kormorán Memory Bandnél. Ha egymás után háromszor megnyerik, örökre náluk maradhat. Vagyis: jövőre, velük, ugyanitt.

A Médium Galéria falain a gödöllői dalostalálkozók hirdetményei: a Csoportos Zeneoktatásért Egyesület Capito Gitárklubja a 25 éves székesfehérvári és a 6 éves gödöllői hagyományokat folytatva, életben tartva az idén negyedszer rendezte meg az Országjáró Dalosok Találkozóját az MMIK-ban. A Saját Dal Napját kifejezetten azért hirdették meg a háromnapos találkozón, mert attól félnek: a kihalófélben lévő állatfajták sorsára juthat, nagy veszélyben van az őszinte, közéleti, közérzeti, gondolatgazdag , föltétlenül akusztikus hangszerrel kísért dal.

A napot Ian Scionti zárja, aki nagy ihletettséggel játszik; saját darabokat is. Az ember el se tudja képzelni - ahogy elnézi a vékony, átszellemült fiatalembert, kezében a gitárral -, hogy ezek a kemény és hajlékony hangok honnan érkeznek. A meleg nem csökken, sőt. A flamenco fülledt, déli éjszakát hoz - és a sós tenger sehol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!