Kultúra

2009.12.08. 07:28

A művészpalántákra ráborult a sötétség

Rendkívüli helyzet alakult ki a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulóinak tárlatnyitóján a Savaria Múzeumban.

Merklin Tímea

A megnyitón - mintha csak megrendezték volna - egyszer csak elment a villany. Dr. Nagy Zoltán múzeumigazgató a diákokra boruló sötétségben nagy lélekjelenléttel úgy fogalmazott, ez csak a nagyobb izgalom kedvéért van, sokkal emlékezetesebb lesz így a rendezvény. (Később mesélték: a kérdéses időben nemcsak a múzeumban, a környéken sem mindenhol volt áram.) Az igazgató szerzett egy gyertyát, azt hordozta körbe: így is lehet nézegetni a műveket.

A gyerekek elővették telefonjaikat, melyek közül sok világítani is képes; a múzeum munkatársai zseblámpákat hoztak, a zenész növendékek rendületlenül végigjátszották műsorukat. Sági József, Szombathely város kulturális bizottságának elnöke a sötétségbe mondta bele kiállításmegnyitó szavait. Arról beszélt, hogy itt életművek nyitódarabjait láthatjuk, egy-egy részt a sok készülő egészből.

Reményét fejezte ki, hogy a megkezdett pályák további állomásairól is képet kapunk majd jövőbeli kiállításokon. A tehetség jelei ezek a munkák, melyek a maguk nemében már tökéletesek . Minden diák maga tudja, hogy még miben kell csiszolódnia. A közel száz mű de-cember 15-éig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!