Kultúra

2010.06.29. 11:16

Várszínházi nyár, Trifusz Péter plakátjainak kíséretében

A Jurisics-vár reneszánsz folyosója önmagában is az időutazás élményét adja a látogatónak. A csábítást most Trifusz Péter színházi plakátjai erősítik: egészen augusztus 3-áig.

Ölbei Lívia

Trifusz Péter tíz éve állandó grafikusa a Kőszegi Várszínháznak. A Jurisics-vár földszinti reneszánsz folyosóján azokból a Trifusz-plakátokból nyílt kiállítás, amelyek a várszínház saját bemutatóihoz, vendégjátékaihoz készültek. Az esztétikai élményen túl az érzelmek sem mellékesek; sőt, megint kiderül, hogy ennek az illékony műfajnak, ami a színház, milyen fontos a dokumentáció, a megörökítés, a jelhagyás.  

Trifusz Péter játékos, szellemes plakátjai  megidéznek régi  előadásokat, rendezőket, vendégeket. Lám, néhány éve még színre lépett itt Szakácsi Sándor.  És milyen jó előadás  és hozzá milyen bűbájos plakát  született például Goldoni Terecskéjéből. Pogány Judit hangját mintha   idehallanánk. Mi ez, varázslat? Az. Pogány Judit hangja tényleg idehallatszik:  a lovagteremben próbál az idei társulat. Nem élhetek muzsikaszó nélkül-premier július 9-én. (Hirdeti az új plakát is.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!