Kultúra

2010.07.14. 12:53

Nemzetközi reggae-tábort szervez a Ladánybene 27

Idén is megszervezi reggae-táborát a stílus legismertebb hazai képviselője, a Ladánybene 27 zenekar. Az együttes a július 27-én kezdődő Reggae Camp 2010 rendezvényére három élvonalbeli jamaicai sztárt is meghívott.

Gyuricza Ferenc

A Reggae Camp 2010 a Budapesttől mindössze negyven kilométerre található Monorierdőn kerül megrendezésre július 27. és 31. között. A fesztiválon minden nap déli 12 órától folyamatosan dübörög a zene, hiszen lemezlovasok és sound system-ek váltják egymást folyamatosan. A koncerten kora este kezdődnek, de a zenei programok mellett egyéb rendezvények is várják az érdeklődőket.

A Reggae Camp nemcsak egy fesztivál a sok közül, ahol néhány napon keresztül zenekarok játszanak az azon részt vevő közönségnek, hanem jóval több annál. A rendezvénynek komoly küldetése van, a szervezők az autentikus jamaicai zenékkel, illetve azok modern változataival kívánják megismertetni a közönséget. Fontos feladatuknak tartják, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a feltörekvő hazai zenekaroknak, emellett európai zenekarok és autentikus jamaicai előadók meghívásával népek és kultúrák szűrőjén keresztül vizsgálják a reggae hatását, illetve a reggae zenéből áradó pozitív életigenlő életmód és gondolkodás révén hatást gyakoroljanak a közönségre.

A fesztivál három legismertebb közreműködője a Jamaicából érkező Everton Blender, Perfect, illetve Lutan Fyah lesz, de rajtuk kívül további nemzetközi előadók is jelen lesznek a Reggae Camp 2010-en. Szintén Jamaicából érkezik a Ras Ites, Natty King és a Sixth Revelation, Guadeloupe képviseletében koncertet ad a Jah Kontwol, Francia Guyane színeiben lesz jelen az Energy Crew. Szenegáli és magyar tagok alkotják az Afro Magic Band-et, Franciaországból jön a Sly Asher & The Rooters, a Dubians és a Tribuman Project, Ausztriából a Bass Runner és a House Of Riddim, Hollandiából pedig a Love International Sound System. Németország képviseletében lép fel Marlene Johnson, a Rubbadum Sound System és a Selecta Shepper, Szlovákiából ruccan át a Polemic, a Karavana és a Captain Morgan Sound System, míg lengyel reggae-színtérbe a Vavamuffin és a Duberman révén tekinthetnek be a magyar rajongók. A BRO Szlovéniából érkezik, míg a Trenchtown Rockers Szerbia-Montenegróból. Jön továbbá két gambiai csapat, a Mandingo Warrior és a Mistyc MC, itt lesz a chilei El Condorsito, a legtávolabbról pedig a Jafa Maffia Sound érkezik, ők Új-Zélandról utaznak Magyarországra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!