Kultúra

2010.07.15. 07:34

Peter Jackson rendezi a Hobbitot is

Bár a Hobbit továbbra sem kapott engedélyt a forgatás startjához az MGM stúdió csődje miatt, Peter Jackson - akit a film rendezőjeként emlegetnek - a héten Hollywoodban színészválogatást tart.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Guillermo del Toro kiugrása után a producerként elkötelezett Jacksont kérték fel az újabb J.R. Tolkien-regény megfilmesítésének rendezésére. Az új-zélandi filmes, aki A Gyűrűk Ura-trilógiával írta be magát a filmtörténelembe, szombaton érkezett Los Angelesbe, hogy színészeket keressen a készülő produkcióhoz.
   
Jackson egyelőre nem írta alá felkínált rendezői szerződését, mivel - akárcsak Del Torónak, aki a csúszás miatt kényszerült megválni a poszttól - neki is gondot okoz az időzítés. A THR.com szerint csak akkor vállalja a megbízást, ha egykettőre megkezdődik a forgatás, és a kétrészesre tervezett fantáziafilm 2012-ben majd 2013-ban moziba is kerülhet.

A produkció jogait felerészben birtokló MGM stúdiót erősen szorongatják hitelezői és részvényesei. A szintén érdekelt Warner azonban igyekszik mindent elkövetni, hogy a pénzügyi zűrök ellenére mihamarabb csattanhasson a csapó.

A Hobbit (Babó) J. R. R. Tolkien elsőként kiadott regénye. A művet - amely gyakorlatilag A Gyűrűk Ura előzménye - műfajilag általában az ifjúsági irodalomba, azon belül pedig a meseregények közé sorolják.

A több mint háromszáz oldalas regény Zsákos Bilbó nagy kalandját meséli el, amelyben Gandalf és a tizenhárom nemes törp meghívására részt vesz a Magányos Hegy törptermeit és kincseit bitorló gonosz Smaug sárkány legyőzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!